%0 Journal Article %T پروفیل دانسیته عمودی: شاخصی برای ارزیابی کیفیت تخته خرده چوب %J پژوهش‌های علوم و فناوری چوب و جنگل %I دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان %Z 2322-2077 %A جهانی لمر, زهرا %A فرخ پیام, سعید رضا %D 2015 %\ 02/20/2015 %V 21 %N 4 %P 1-21 %! پروفیل دانسیته عمودی: شاخصی برای ارزیابی کیفیت تخته خرده چوب %K واژه های کلیدی: : تخته خرده چوب %K پروفیل دانسیته %K خواص فیزیکی و مکانیکی %R %X چکیده این پژوهش جهت بررسی کیفیت تخته‌خرده‌چوب بر اساس پروفیل دانسیته و با توجه به تاثیر پذیری آن از 3 عامل درصد رطوبت کیک (12،10،8 و 14) درصد، دمای پرس در 4 سطح (170،160،150 و 180) درجه سانتی گراد و زمان بسته‌شدن دهانه‌ی پرس در سه سطح (20،10 و 30) ثانیه تدوین شده است.پروفیل دانسیته تخته‌خرده‌چوب های آزمایشی با روش لایه‌گیری از ضخامت و اندازه‌گیری دانسیته هر لایه انجام شد. نتایج نشان داد که در حالت بسته‌شدن سریع پرس، پروفیل دانسیته تخته افزایش یافته و اختلاف دانسیته لایه‌های سطحی با میانی آن زیاد می‌شود. با افزایش دانسیته و کاهش رطوبت کیک‌خرده‌چوب، مقدار چسبندگی داخلی افزایش یافته است. با توجه به شرایط ساخت هر کدام از نمونه‌ها با زیاد شدن رطوبت کیک، میزان فشردگی لایه‌های سطحی آن در مرحله بسته‌شدن پرس افزایش یافته و باعث زیاد شدن دانسیته لایه سطحی تخته و بهبود مقاومت خمشی آن شده است. همچنین بر اساس نتایج استخراج شده با کنترل پروفیل دانسیته توسط فاکتور‌های موثر این پژوهش، اکثر مقاومت‌های فیزیکی و مکانیکی تخته به ترتیب در حد استاندارد‌های EN-317، EN-310 وEN-319 اندازه‌گیری شدند و یا بالاتر از آن قرار گرفته اند. دو عامل رطوبت کیک و دمای پرس به ترتیب تاثیر بیش‌تری بر روی پروفیل دانسیته تخته‌خرده‌چوب داشتند. %U https://jwfst.gau.ac.ir/article_2099_1f6ec4b9705425f008996adccf4a1bd4.pdf