%0 Journal Article %T بررسی مقایسه‌ای روش‌های مختلف بهبود ویژگی‌های مقاومتی خمیرکاغذ OCC %J پژوهش‌های علوم و فناوری چوب و جنگل %I دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان %Z 2322-2077 %D 2013 %\ 01/15/2013 %V 19 %N 3 %P 41-59 %! بررسی مقایسه‌ای روش‌های مختلف بهبود ویژگی‌های مقاومتی خمیرکاغذ OCC %K پالایش %K نشاسته کاتیونی %K خمیر کرافت سوزنی‌برگان %K خمیرکاغذ OCC %R %X ویژگی‌های مقاومتی خمیرکاغذ به‌دست آمده از کارتن‌های کنگره‌ای کهنه (OCC) در اثر عمل بازیافت کاهش می‌یابد. بنابراین در این مقاله، بهبود ویژگی‌های خمیرکاغذ OCC از طریق تیمار پالایش و نیز استفاده از نشاسته کاتیونی و خمیر الیاف بلند وارداتی بررسی گردید. علاوه‌بر تأثیر مستقل هر یک از این متغیرها، اثر ترکیب پالایش و نشاسته، پالایش و خمیر الیاف بلند و نشاسته و خمیر الیاف بلند نیز ارزیابی گردید. از نشاسته کاتیونی در 3 سطح (5/0، 1 و 5/1) درصد و خمیر الیاف بلند در 3 سطح (5، 10 و 15) درصد به‌صورت اختلاط با خمیر پالایش نشده و پالایش شده استفاده شد. نتایج نشان داد که تیمارهای پالایش، نشاسته کاتیونی، خمیر الیاف بلند و ترکیب نشاسته و خمیر الیاف بلند به‌طور معنی‌داری باعث بهبود ویژگی‌های مقاومتی خمیر OCC شدند. بالاترین مقاومت‌ها از ترکیب 1 درصد نشاسته کاتیونی و 15 درصد خمیر الیاف بلند به‌دست آمد که در مقایسه با نمونه شاهد، حدود 40 درصد افزایش در شاخص مقاومت به ترکیدن، 40 درصد افزایش در مقاومت به کشش، 30 درصد افزایش در مقاومت به پاره شدن را به همراه داشت. مقاومت به عبور هوا، در تیماری که از 5/1 درصد نشاسته در خمیر پالایش شده استفاده گردید، 45 درصد در مقایسه با شاهد افزایش در برداشت. ‌نتایج به‌دست آمده نشان می‌دهد که تیمار ترکیبی پالایش، نشاسته و خمیر الیاف بلند، از نظر بهبود ویژگی‌های خمیرکاغذ OCC، تیمار بهینه‌ای است، اما بسته به کیفیت و نیازمندی مورد نیاز، می‌توان از تیمار پالایش با و یا بدون استفاده از درجه‌های مختلف نشاسته کاتیونی و خمیر الیاف بلند، برای بهبود ویژگی‌های خمیر OCC استفاده کرد. %U https://jwfst.gau.ac.ir/article_1007_315e3e9dd6e6e2d2d3324b1e6441837a.pdf